Yaşadığımız ortamları ısıtmak için çok fazla enerji harcıyoruz.
Ortam sıcaklığı sadece 8-10 C derecede tutulacak kadar ısıtılıp, iç çamaşıra entegre kızılötesi (IR) Led veya Lazer ışın yayıcılarla doğrudan ve içten bedenin ısıtılması bana iyi bir fikir gibi geldi.
-700-900nm dalgaboyu aralığında kızılötesi ışınlar cilt altı dokulara - güce bağlı olarak- birkaç cm derinliğe kadar girebilir ve bedeni içten ısıtabilir.
- Kan dolaşımı ile ısı taşınacağından tüm beden değil gövdenin göğüs ve sırt bölgeleri hedeflenebilir.
- IR ışık elde etmedeki verim sınırlı olsa bile bu çok önemli değil. IR Işığa dönüşmeyen elektrik enerjisi yine ısı üretecektir (cilt yüzeyinden ısıtma).
- Bele bağlanacak bir kemerin arkasında güç kaynağı akü ve Led-Lazer sürücü devreleri bulunur. Elektrik enerjisi depolamada (akü pil vs..) henüz durum elverişli değil ama yakın gelecekte büyük ilerlemeler olacağına ilişkin ışık var. Ayrıca, iş veya evde, masa başı oturulan konumlarda elektrik enerji gereksinimi batarya dışında sağlanabilir.
Ek1 : Ortam sıcaklığının 8-10 C derece olması konfor açısından yetersiz olacaksa, 14-15 C derece gibi daha yüksek bir sıcaklık için ortam ısıtması yapılabilir (sıcaklık bunun altındaysa) . Soğuk havalarda ortam sıcaklığını 22-23 dereceye çıkarmak için harcanacak enerjiye göre yine de yüksek bir enerji tasarrufu sağlanacaktır.
Ek2 : Yapılması gerekenler / Zorluklar :
- Tıbbi IR lazerlerin bazılarında (yüksek tepe güç ile darbeli çalışanlar) 10-15 cm'ye kadar ışınların girdiği
söyleniyor ama büyük olasılıkla ilk milimetrelerde
enerjinin çoğu emiliyor olabilir. Kaç mm ya da kaç cm içten ısıtma mümkün test etmek,
bilmek iyi olabilir (Belki çok önemli değildir).
- Tıbbi açıdan olası yan etkileri üzerine uzun süreli ve yüksek maliyetli testler yapılması gerekir.
- Çok küçük boyutlu IR ışık kaynaklarının seçilmesi , uygun hazır ürün yoksa üretilmesi için konuyla ilgili yüksek teknoloji firmalarla işbirliği ..
- Bu giysi nasıl yıkanacak ? IR ışık çıkışlarında mercekler nasıl temizlenecek ?
- Cilt yüzeyinde yüksek sıcaklık oluşturmadan en uygun yararlı optik gücün tespit edilmesi için testler..